Vnesite VIN številko za iskanje poročil.

Zaupanja vredni prodajalci rabljenih vozil

Iskanje pravega prodajalca rabljenih vozil je lahko vsaj tako težka naloga, kakor dejanski nakup rabljenega avtomobila. Seveda pri tem igra zaupanje zelo pomembno vlogo , zato je pomembno, da se prodajalci rabljenih vozil zavedajo, da ga je potrebno nekako zgraditi. Prodajalci morajo kupcu dati znake, da mu lahko zaupajo. CARFAX želi to početje olajšati s tako imenovanim programom »zaupanja vreden prodajalec«, v katerega spada vsak prodajalec, ki svojim kupcem zagotavlja brezplačno CARFAX porocilo za vsa vozila v prodaji.

Kako razlikovati med prodajalci rabljenih vozil?

CARFAX zaupanja vredni prodajalci so del evropske skupnosti, ki so se povezali s CARFAX-om z namenom, da kupcem pokažejo transparentnost njihove ponudbe. Prodajalci rabljenih vozil, ki želijo kupcem prodati dobro vozilo in pokazati iskrenost, se odločijo za uporabo oznake CARFAX zaupanja vreden prodajalec. Ko kupec vidi to oznako, ve, da bo lahko za vozilo pogledal brezplačno poročilo o zgodovini.

Poleg tega je CARFAX poročilo dobro orodje tudi za kupce. Poročilo pokaže kaj se je dogajalo z avtomobilom v preteklosti na zelo pregleden način. Informacije, ki jih lahko razberete so:

  • Podatki o registraciji
  • Problematične oznake (limona, salvage oznaka)
  • Zgodovina prometnih nesreč
  • Poškodbe zaradi poplav
  • Število kilometrov oz. sum na prevrtavanje kilometrov
  • Ali so bile sprožene varnostne blazine
  • Odpoklic vozila
  • In še veliko več

Ko kupujete avtomobil, prosite za CARFAX poročilo in prodajalec vam ga bo z veseljem predložil.

prodajalci rabljenih vozil

Prodajalci rabljenih vozil na spletu

Internet je eden od najbolj popularnih načinov za iskanje rabljenih vozil. Tudi prodajalci rabljenih vozil se tega dobro zavedjo, zato redno objavljajo svojo ponudbo na spletnih straneh. CARFAX zaupanja vredni prodajalci vključijo tudi prikaz poročila o zgodovini ali pa objavijo logotip, da lahko poročilo prejmete. Seveda vse to brezplačno.

Kupcem, ki se za vozilo zanimajo na spletu in ugotovijo, da je ponudnik nek posrednik ali privatnik, priporočamo, da se še toliko bolje pozanimajo o preteklosti vozila. Ne samo, da vozilo z dvomljivo preteklostjo lahko povzroči veliko stroškov s popravili, ampak je tudi nevarno za vse udeležence v prometu. Zato naj se kupci pozanimajo o VIN številki vozila ter jo enostavno vtipkajo v okvirček na CARFAX strani tukaj. Izvedeli boste, ali je za izbrano vozilo na voljo zgodovina in če da, se lahko odločite za nakup.