Vnesite VIN številko za iskanje poročil.

FAQs

Vozilo Zgodovina Poročilo

Da, vkolikor vozilo prihaja iz ZDA. CARFAX pridobiva podatke o prometnih nesrečah iz vseh 50 zveznih držav ZDA in Kanade. Različne informacije lahko nakazujejo na prometno nesrečo ali poškodbe, kot npr.: licitacijska prodaja, požar, policijski zapisnik o poškodbah, crash test vozilo, poročilo o poškodbah. Ni pa nobenega zagotovila, da je vsaka poškodba vozila sporočena tudi na CARFAX.

Podrobnosti o prometnih nesrečah ali poškodbah, ki so posredovane na CARFAX (npr. obseg nesreče, predel poškodbe, odpiranje zračnih blazin) so vključene v poročilo o zgodovini vozila. Z ozirom na dejstvo, da ni gotovo, da so vse informacije o vozilu bile posredovane na CARFAX, vam priporočamo, da pred nakupom vozila vseeno opravite še preventivni pregled stanja.

V primeru, da je rabljeno vozilo slovensko, potem verjetno niso zabeležene vse informacije. Se pa vsekakor trudimo, da bi v čim večji meri pridobili podatke tudi za slovenska rabljena vozila.

Ne, CARFAX se ne ukvarja z nobenimi cenitvami in ne daje priporočil. CARFAX pove, kakšna je zgodovina vozila. To je pomembna, nepristranska informacija, ki lahko vpliva na vašo odločitev o morebitnem nakupu rabljenega vozila ter o njegovi ceni. Priporočamo, da poročila uporabite skupaj s testno vožnjo in s strokovnim pregledom vozila.

Da, še posebej za vozila, ki so bila uvožena iz ZDA. Tisoče vozil, ki so objavljene na dražbenih ali uvozniških straneh so lahko vključena v brezplačno CARFAX poročilo o zgodovini vozila. Veliko takih prodajalcev kot tudi zasebnih ponudnikov že imajo CARFAX poročilo za vozilo, ki vas zanima. Povprašajte jih. 

Ne. Z nakupom CARFAX poročila o zgodovini vozila pridobite pravico do njegove zasebne uporabe. Komercialna uporaba, preprodaja ali distribucija so prepovedane. Preberite si več o celotna določilih in pogojih.

Najverjetneje ne. Namen CARFAX poročila o zgodovini vozila je pomoč voznikom pri nakupu rabljenega vozila ter pomoč prodajalcu pri izkazu transparentnosti prodajanega vozila. Ker ni nobenih certifikatov za objavljene podatke, boste tudi tak dokument težko uporabljali kot dokazni material na sodišču.

Vkolikor je bilo vozilo uvoženo iz ZDA, potem da. Podatki o servisiranju in popravilih so posredovani na CARFAX iz tisoče različnih servisov iz celih Združenih državah in Kanade. 
Če je vozilo rabljeno slovensko vozilo, potem vrjetno ne. Trudimo se, da bi v čim večji meri vključili te podatke tudi za slovenska rabljena vozila, vendar trenutno teh podatkov še ne moremo zagotoviti.

CARFAX poročilo o zgodovini vozila je temeljni produkt podjetja CARFAX. Zbrali smo dobesedno milijarde podatkov o najbolj pomembnih informacijah o rabljenih vozilih v Sloveniji ter tistih iz ZDA in Kanade ter jih združili v enostavno berljiva poročila. Te informacije smo zbrali preko tisoče različnih virov, vključno s slovenskimi državnimi agencijami ter agencijami v ZDA in Kanadi.

Zakupljene količine poročil lahko koristite eno leto od dneva nakupa. Po preteku tega obdobja ne boste mogli več koristiti zakupljene količine. 

CARFAX poročilo o zgodovini vozila vsebuje informacije, ki lahko vplivajo na vašo odločitev o nakupu rabljenega vozila in o ceni, ki ste jo pripravljeni za vozilo plačati. Ne postanite žrtev prevare z nakupom vozila, ki je bilo npr. že poslano na uničenje potem pa ponovno vrnjeno v promet. Uporabite to poročilo kot pomembno orodje poleg testne vožnje ter pregleda vozila pred nakupom.

CAR FOX je CARFAX-ov predstavnik za stike z javnostjo in se pojavlja na vsakem CARFAX poročilu o zgodovini vozila, da izpostavi pomembne podrobnosti ter da nasvete, kako se pametneje odločiti za nakup.

CARFAX pridobiva podatke iz različnih nepristranskih virov vključno s slovenskimi vladnimi organizacijami, vsemi 50 zveznimi državami Amerike ter Kanade. Viri vključujejo cestne agencije, pravne urade, nekatere servisne organizacije, zavarovalnice, prodajalce vozil, podjetij za tehnične preglede in druge. 

Že kupljena CARFAX poročila o zgodovini vozil so vidna 30 dni. V tem času jih lahko odpirate poljubno pogosto in se bodo vmes tudi avtomatsko osvežila, če so na CARFAX prispele nove informacije za to vozilo.

Naša poročila o zgodovini vozila izhajajo iz naše informacijske baze, do katere dostopate preko edinstvene 17-mestne identifikacijske številke oziroma VIN številke vozila. Vozila, izdelana pred letom 1981 ne sledijo temu unificiranemu 17-mestnemu VIN formatu.

Plačilo & Podpora strankam

Po kontaktu z našo podporno ekipo preko spletne strani, bomo od vas morda potrebovali še naslednje:

  1. vaš E-poštni naslov, ki je vezan na vaš CARFAX račun,
  2. številko računa, ki ste ga prejeli ob nakupu poročila,
  3. če ste plačilo opravili preko telefona, bomo potrebovali vašo telefonsko številko,
  4. če ste nakup napravili preko posebne mobilne aplikacije na pametnem telefonu (appstore), boste morali povračilo izvesti po isti poti. http://www.youtube.com/watch?v=siPw8ZPgsBE, http://www.labnol.org/software/itunes-app-store-refunds/13838/    .  

Enostavno pošljite elektronsko pošto na support@carfax.si ali uporabite contact form. Odgovorili vam bomo najkasneje v 2 delovnih dneh.

Za povračila nas kontaktirajte preko contact form.  Trajalo bo približno 5-7 delovnih dni, da pride povračilo na vaš račun.

Plačilo je možno s kreditno kartico (Visa, Master Card, American Express) ali preko PayPal računa.

Poročilo o zgodovini vozila

CARFAX poročilo o zgodovini vozila vam poda informacije,  ki jih je CARFAX pridobil iz različnih preverjenih virov. Podatki o vozilu in njihova količina je lahko različna, saj ni nujno da imajo vsa vozila tako različno in dolgo zgodovino. Poročilo lahko vsebuje naslednje podatke:


•    informacijo o registraciji,
•    ali je bilo vozilo kdaj ukradeno ali poslano na uničenje,
•    obsežni tehnični podatki o vozilu,
•    odčitke števca kilometrov,
•    število predhodnih lastnikov,
•    starost vozila,
•    emisijske vrednosti/ CO2/ EU kode,
•    razlogi za tehnični pregled in njegov rezultat,
•    namen uporabe vozila (taxi, najem, lizing, ipd.),
•    informacije o predhodnih statusih vozila, vključno s “totalkami”, za vsa vozila uvožena iz  ZDA in Kanade.

Poročil o zgodovini vozila

Zelo enostavno. Vnesite 17-mestno številko šasije (VIN) kateregakoli rabljenega slovenskega vozila ali vozila uvoženega iz ZDA v VIN okence na domači strani te spletne povezave. CARFAX brezplačna preverba vpisov vam bo povedala, koliko podatkov je na voljo za izbrano vozilo. Nato se lahko odločite, ali boste kupili posamično poročilo o zgodovini vozila ali paket petih, če se zanimate za več rabljenih slovenskih ali ameriških vozil. Plačilo je možno s kreditno kartico ali pa preko sistema PayPal in poročilo se bo v nekaj trenutkih pojavilo na vašem ekranu.

Nemški zakoni žal prepovedujejo zbiranje podatkov, ki so vezani na VIN številko vozila. Zaradi tega tudi ni na voljo podatkov z nemškega trga. CARFAX aktivno sodeluje s pristojnimi organizacijami za spremembo zakona ter pridobitev teh podatkov in njihovo vključitev v CARFAX poročila o zgodovini vozil.

Zakon o varovanju osebnih podatkov ne dovoljuje objave identitete prejšnjih lastnikov vozil, zato teh v CARFAX poročilu ni moč najti.

CARFAX pridobiva podatke iz mnogo različnih virov. Četudi je naša baza podatkov ogromna, nimamo na voljo vseh in vsakršnih podatkov za vozila.
CARFAX stalno širi svojo mrežo sodelovanja z neodvisnimi institucijami in podjetji, da bi pridobil kar največ podatkov iz različnih in med seboj neodvisnih virov.

Identifikacijska številka vozila

CARFAX brezplačni pregled vam pove, koliko zapisov se nahaja v CARFAX bazi za iskano vozilo. Ta preverba je vedno brezplačna in jo lahko preverite za poljubno število vozil. Na osnovi te informacije se lahko odločite za nakup celotnega CARFAX poročila o zgodovini vozila.

VIN je okrajšava za angleški izraz Vehicle Identification Number, ki pomeni identifikacijska številka vozila, poznano tudi kot številka šasije. Je unikatna identifikacijska številka za vsa osebna in lahka dostavna vozila proizvedena po letu 1981. VIN je kombinacija 17 črk in številk, brez črk O, Q ali I. Predstavljajte si jo kot prstni odtis vašega vozila – niti 2 VIN številki nista enaki.

Prepričajte se, da je identifikacijska številka vozila VIN, ki ste jo vnesli, pravilna. Vsaka VIN je sestavljena s številk in črk, a ne vsebuje črk O, Q in I.

VIN boste najpogosteje našli na armaturni plošči (tako, da je vidna skozi vetrobransko steklo) ter na karoseriji vozila blizu voznikovega sedeža, ko so voznikova vrata odprta. Včasih se nahaja tudi na notranji strani voznikovih vrat. Pri nekaterih vozilih je VIN nameščena tudi na motorju, pokrovu motorja, ali drugih delih. VIN se pojavlja tudi v registracijskih in zavarovalnih dokumentih vozila.

Moj CARFAX račun

CARFAX se v največji možni meri trudi za zaščito vaših osebnih podatkov ter podatkov vašega plačila. Uporabljamo Secure Socket Layer (SSL) za kodiranje vaših osebnih podatkov in imamo lastne interne varnostne predpise ter redne varnostne preglede.

Vsakič, ko kupujete posamezno poročilo ali paket poročil, se boste morali prijaviti v vaš račun preko CARFAX spletne strani, da si boste lahko ogledali kupljena poročila. Prvi korak je, da se prijavite v račun preko okenca, ki se nahaja v gornjem desnem kotu spletne strani. Tam vpišete svoj elektronski naslov in geslo. Po prijavi lahko začnete opravljati nakupe novih poročil ali pregledovati že kupljena poročila. Kupljena poročila so vam dostopna 30 dni od dneva nakupa. 

Nakup / Prodaja / Uvoz

Ne. CARFAX poročila o zgodovini vozil ne vsebujejo nobenih cen.

Ne. CARFAX Europe ne uvaža, oglašuje ali prodaja rabljenih vozil. Ponuja izključno CARFAX poročila o zgodovini vozila, ki zagotavljajo pomembno, nepristransko informacijo, ki lahko vpliva na vašo odločitev o morebitnem nakupu rabljenega vozila ter o njegovi ceni.

Ne. CARFAX Europe ne ponuja, oglašuje ali uvaža rabljenih vozil iz katerekoli države. Ponujamo CARFAX poročila o zgodovini vozil, ki zagotavljajo pomembno, nepristransko informacijo, ki lahko vpliva na vašo odločitev o morebitnem nakupu rabljenega vozila ter o njegovi ceni.

Ne. CARFAX ni prodajna spletna trgovina in na naši strani ne boste našli ponudb vozil. Ko pa enkrat najdete rabljeno slovensko vozilo ali rabljeno vozilo iz ZDA, lahko preverite njegovo zgodovino na CARFAX spletni strani.

Ne. CARFAX ni prodajna stran in na njej ne morete objaviti svojega vozila. Lahko pa pridobite CARFAX poročilo o slovenskem rabljenem vozilu, da z njim pokažete transparentnost morebitnemu kupcu.

Najprej preverite, da ste vnesli pravilno identifikacijsko številko vozila (VIN številko). Vozila, proizvedena pred 1981 niso zajeta v sistemu zaradi neenotnega formata VIN številke pred tem letom.