Podjetje

O nas

CARFAX Europe strmi k ureditvi trga rabljenih vozil z zagotavljanjem koristnih, točnih in zanesljivih informacij o zgodovini rabljenega vozila vsem zainteresiranim kupcem in prodajalcem. Kadar je kupec opremljen z jasno, pošteno in neodvisno informacijo o vozilu, ga bo lahko kupil z veliko večjim zaupanjem. Veliko je razlogov, zakaj se splača kupiti rabljeno vozilo, vendar je na trgu vse preveč zlorab, ko trgovci poskušajo precenjeno prodati vozila, ki so bila poškodovana, poslana na uničenje ali celo ukradena. Mi ponujamo delno zaščito pred tako neetnično prakso. Uporabljamo našo zbirko podatkov, ki je sestavljena iz miljonov različnih koščkov informacij, ki prihajajo iz tisoč različnih virov ter iz njih ustvarimo poročilo o zgodovini vozila, ki je vezano na edinstveno 17-mestno VIN številko. Tako VIN številko ima vsako osebno ali lahko gospodarsko vozilo, ki je bilo proizvedeno po letu 1980.

Informacije, ki jih uporabimo prihajajo iz virov državne uprave, raznih ministrstev, zavarovalnic, tehničnih pregledov, rent-a-car podjetij, trgovcev in serviserjev vozil ipd. Verjamemo, da se bo z informiranostjo ljudi tudi zmanjšalo število zlorab, se dvignil nivo zaupanja ter se posledično tudi povečala varnost na naših cestah.

CARFAX zgodovina

CARFAX Europe hodi po stopinjah uspešne zgodbe materinskega podjetja CARFAX Inc (ZDA). Leta 1984 je CARFAX Inc začel svoje poslanstvo vodilnega vira informacij o zgodovini vozil za vse, ki vozila kupujejo ali prodajajo. Cilj je bil hitro dosežen in podjetje trenutno predstavlja najbolj zanesljiv vir informacij o zgodovini vozil v severni Ameriki. "Pokaži mi CARFAX" je najpogosteje slišana fraza v poslu z rabljenimi vozili. Kupci se zavedajo pomembnosti informacij in se redno obračajo na CARFAX, da jim te podatke tudi zagotovi. CARFAX Inc. ima največjo bazo podatkov o rabljenih vozilih v severni Ameriki z več kot 30.000 partnerskimi trgovci z vozili in 20.000 drugimi viri informacij.

CARFAX Europe je prinesel ta koncept v Evropo leta 2007. Začeli smo z zagotavljanjem informacij o ameriških vozilih kupcem, ki so le-te želeli uvoziti v Evropo. Od takrat smo razširili svojo dejavnost na zbiranje podatkov o vozilih iz 18 različnih držav in oblikovanjem specifičnih storitev za posamezne trge. Naše stranke sedaj lahko pridobijo poročila o zgodovini vozil, ki so registrirana na Švedskem, v Španiji in v Sloveniji - še več držav pa se nam bo pridružilo v prihodnjih letih.