Vnesite VIN številko za iskanje poročil.

CARFAX poročilo o zgodovini zaščitilo preprodajalca rabljenih vozil na Švedskem

Mikael Bryngelsson, lastnik podjetja Esklistuna Fordon na Švedskem, je razmišljal o nakupu 2004 Saab za nadaljno prodajo. Ko ga je lastnik pripeljal na ogled, je vozilo izgledalo izredno lepo ter imelo malo kilometrov. Na srečo je Mikael pridobil CARFAX poročilo o zgodovini vozila, ki ga je opozorilo, da je vozilo v preteklosti že imelo resne težave – ter si s tem prihranil nepotrebne stroške ter ohranil dobro poslovno ime.

Četudi na prvi pogled ni bilo videti, je imelo vozilo precej dvomljivo preteklost:

Takoj, ko je bilo proizvedeno na Švedskem, je bilo izvoženo v ZDA, kjer je bil uporabljano kot rent-a-car vozilo. Naslednji lastnik je nato poškodoval vozilo do te mere, da je dobilo oznako ”totalka” ter je bilo zanj izdano potrdilo o uničenju. Vozilo je bilo nato izvoženo nazaj na Švedsko. Nekje ne poti je bilo izvedena tudi manipulacija števca, da bi izgledalo, da ima vozilo manj kilometrov (”prevrtenje”).  

Mikael meni, da je CARFAX pomemben del procesa nabave vozila in je pomagal preprečiti nakup “totalke” iz ZDA. Vozilo je bilo močno zaleteno ter imelo prevrtene kilometre. LAHKO BI PREDSTAVLJALO ZELO DRAGO POSLOVNO AVANTURO!” 

Esklistuna Fordon, CARFAX Zaupanja vreden trgovec, je samo en primer kako CARFAX pomaga svojim partnerjem prodajati hitreje in po boljši ceni ter kupovati boljša vozila za nadaljno prodajo.

"CARFAX je pomemben del procesa nabave vozila in je pomagal preprečiti nakup “totalke” iz ZDA. Vozilo je bilo močno zaleteno ter imelo prevrtene kilometre To bi lahko bila zelo draga napaka za nas."